Skal det være vandreferie i 2021

Vi skriver nu 2021 og coronaen har ikke sluppet sit tag i os endnu. Mon ikke det – for manges vedkommende ender med ferie i Danmark igen i år? Mine planer går i hvert fald i den retning. Det bliver vandreferie, i et eller andet omfang, uden lokationen dog er fastlagt. Kan man ikke gå Caminoen, er der i hvert fald altid Camønoen. Alt tegner dog nu på Bornholm.

Uanset om man er vandrer på fuldtid eller har fast base, skal der tænkes i masser af praktiske løsninger, gerne kreative. Og letvægt, letvægt, letvægt…

Der må ikke være for meget eller for tungt i bagagen, når man vandrer…

Skal man gå ned på udstyr?

Udstyr og grej har jeg intet af. Eller i hvert fald ikke noget, der er lavet til formålet. Og jeg har set, hvad websites, der specialiserer sig i den slags, har af priser. Heldigvis er der et stykke tid til, så jeg regner at kunne finde værdige alternativer. En slags “Husråd til vandrefolket”, måske? Jeg følger med i friluftsgrupper, vandregrupper osv. for inspirationens skyld. Men jeg vægrer mig mod de priser, folk betaler.

Som skulle man pakke til en almindelig ferie. Det må bare slet ikke veje eller fylde for meget. For hvem gider slæbe? Eller være for dyrt. Ikke for meget, ikke for lidt. Og det skal være f……. praktisk. Her kommer de første. Mine 2 første fund til projekt “Travel ultra light”.

Håndsæbe til turen?

Flydende håndsæbe har det med at veje for meget. Fast sæbe vejer mindre. Men bliver nemt noget fedtet noget. Derfor har jeg anskaffet sæbeblade. En lille æske med papirtynde stykker. Hvert af dem passer lige til en gangs håndvask. Købt i Tiger for et stykke tid siden for en flad tier. Og senere på Ebay til endnu mindre.

Sæbeblade, små papirtynde stykker sæbe

Tørre vådservietter?

Vådservietter er praktiske når man er ude. En lille vaskeklud i en snæver vending. Mine Vådservietter er dog ikke våde. Og faktisk bare en lille tablet. Hælder man en smule vand på, har man et vådserviet. Vupti. En pakke fås til Ca. 15 kr. i Normal.

Små “tabletter” der kan blive til vådservietter blot med lidt vand

Dette var de 2 første “Husråd til vandrefolket”. Undertegnede er i gang med at forberede ferien. Ideerne vil blive postet løbende.

Astrid