Slib den sløve saks

Sløve sakse er til megen irritation. De kan blive sløve med tiden, eller de kan blive sløve af forkert anvendelse. Nogle får ind imellem et “hak”…
Der kan dog gøres noget ved det! Har du Fiskars-sakse, findes der en decideret saksesliber, der er lavet til disse. Den har vist sig også at kunne klare sakse af andet fabrikat, hvis skærene sidder omtrent på samme måde.

Egentlig havde jeg aldrig troet, en sådan ville virke.

Jeg fik engang en som gave og jeg prøvede den af på nogle sakse, jeg ellers forlængst havde opgivet. De blev næsten som nye.Dengang gik jeg på skrædder-skole – og jeg tog den med ind på skolen, til stor morskab for mange. Der var dog et par stykker, der døjede med sakse, der ikke var meget bevendt – og prøvede den, for det “kunne da ikke blive værre”.

Resten af min tid på skolen blev den en del af vores hverdag. Og har også klaret en del “hak” (mindre, hvis du har klippet ståltråd over, er det mere end den kan klare). Og så viste det sig oven i købet, at den kunne slibe andre sakse end Fiskars. Endda mine

Jeg havde dengang et par sakse, som jeg ellers havde “opgivet” – de var dømt til at blive køkkensakse. De kom til live igen. Siden da (1999) har det ikke været nødvendigt at anskaffe nye sakse. Jeg har slebet dem op, jeg havde liggende.

En saksesliber kan fås for omkring 50 kr.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.