Slib havefliserne rene

Vinteren er ofte hård ved de flisebelægninger, vi har. De kommer utroligt nemt til at se gamle og slidt ud – uanset om de er det eller ej. Det kan være pletter, snavs – og ikke mindst algeangreb, der er problemet. Men de kan naturligvis renses – nogle metoder er dog bedre end andre.

At bruge en højttryksrenser, kan ligge lige til højrebenet. Det virker så nemt – og det er det fliserensogså, problemet er, at det er meget hårdt ved fliserne. Fliser kan naturligvis være forskellige, men mange tager skade af behandlingen. At skulle skrubbe fliserne med diverse rensemidler, er ikke nemt – hvis det er større arealer…

Rene fliser – slib dem rene

Og vil naturligvis alle gerne have noget, der er både nemt, billigt og miljøvenligt – og ikke skader fliserne. Og i denne sammenhæng er det vigtigt, at man går tidligt i gang og får bund i det.

Den billigste og mest miljøvenlige metode at rense fliserne på (udover vand og knofedt) er at “slibe” belægningerne af med sand. Og det lyder meget sværere end det reelt er. I bund og grund handler det om at feje fliserne med en stiv kost og noget sand, fint sand.

De små sandkorn går ned og sliber alger og belægninger af, så fliserne bliver rene og pæne igen. Jeg har valgt at bruge det ukrudtshæmmende sand, som man bruger i fugerne mellem fliserne – så får jeg samtidig fyldt sandet op mellem fliserne, der hvor det måtte mangle når jeg har trukket ukrudt op. Er  arealerne meget angrebne, skal man regne med at skulle gøre det flere gange – til at begynde med.

Sidegevinst!

Og så vedligeholder man simpelthen ved at feje ned sandet – hver gang, man alligevel fejer. Og så ser der iøvrigt ud til at være en lille sidegevinst ved denne behandling. Når man fejer så grundigt – og med sand – virker det som om det stresser ukrudtet!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.