Slip af med Sølvfisk

Har du besøg af sølvfisk? Der er ikke nogen grund til panik. Der er ingen grund til at tage gift eller andet tungt skyts i brug over for sådan noget som sølvfisk. De er uskadelige for mennesker. Bliver de i længere tid, kan der dog godt være ting, de skader. De lever bedst i fugt og kan godt lide mug og skimmel, sæberester, krummer osv. Papirting kan de også finde på at gå i. Ofte vil du se dem på badeværelse, bryggers og lignende, hvor der netop er fugtigt.

Sølvfisk elsker fugt

De er vilde med fugt, det er deres naturlige habitat. Så det ligger faktisk lige til højrebenet, hvordan du slipper af med dem. Det allervigtigste middel i kampen mod sølvfiskene at undgå fugtige rum. Hvis man vælger at sprøjte mod dem og stadig beholde fugten, løser man ikke problemet. Derfor er måde at slippe af med sølvfisk på, denne:

  • Luft ud! Du skal lufte ud flere gange daglig for at fjerne fugten fra luften.
  • I badeværelse skal du holde brusekabinen tør. Du skal tørre op efter bad.
  • Tør af efter gulvvask i rummet
  • Fjern deres føde. Der er mange ting, der kan nære sølvfisk. De kan godt lide krummer, sæberester, papir – og iøvrigt masser af ting, som vi ikke selv betragter som føde. Derfor skal der rengøres og støvsuges rundt omkring i krogene.
  • Husk at rense afløb, her kan der også være godter….
  • Det siges, at sølvfisk ikke kan lide skarpe dufte, så som citrus, salvie, lavendel. Prøv dig frem og se, om ikke en af disse dufte kunne være med til at holde dem væk.
sølvfisk
Sølvfisk. Billede af Hans Braxmeier fra Pixabay

Man kan også godt bruge insektgift, men prøv lige husrådene først – for måske skal der ikke mere til. Og så er giften jo unødvendig. Sølvfisk finder man – i sagens natur – mest i gamle huse, hvor der også ofte er fugt. Har du et af disse huse og kan du ikke slippe af med sølvfiskene, kunne det være en ide, at få undersøgt huset. Hvis der er for meget fugt, er sølvfiskene måske mere et symptom på noget, der er galt.

Astrid