Slip for bananfluer!

Bananfluer er små sorte fluer. Bananfluer er de der små summende, svirrende bæster, som mange af os kun kender alt for godt. Selv har jeg observeret, at bananfluernes foretrukne tilholdssteder er omkring skraldespand og frugtskål. Nogle gange ser man også bananfluerne svirre rundt om potteplanter. Men er de der – ligger man hurtigt mærke til dem. Bananfluer ser desuden ud til at formere sig massivt.

Bananfluer elsker frugt

Men mest udbredte er de, hvor der er overmoden frugt i nærheden. Tilsyneladende er bananfluer slet ikke til at styre, hvis de lugter frugt, der har stået lidt længere end godt er.

Er man plaget af bananfluer er det derfor bydende nødvendigt, at man jævnligt sorterer ud i frugten for at få det væk, som de elsker så meget. Og er der kommet noget på skålen, der kan friste bananfluer, kan det være nødvendigt at vaske den af.

Bananfluer - slip af med dem!

Man er nødt fjerne alle de frugter, der der kunne lokke dem til. Er man meget plaget af bananfluer, kan det være en ide – i hvert fald midlertidigt – at fjerne frugten.

Bananfluer trives ikke i et rent køkken

Husk derfor at holde køkkenet rent. Så er der nemlig ikke noget for dem at spise. Ikke noget, der kan lokke bananfluer til. Og så er der naturligvis lige det problem med skraldespanden. Den lugter nemlig som oftest alt andet end rent. Her kan det være en god ide at anskaffe sig en, der har et låg, der slutter til. Samt at tømme den noget oftere end man normalt ville gøre.

Bananfluerne bliver der så længe de kan finde noget at spise! Har man ting, der tiltrækker bananfluer, kan man evt. lægge plastik over. Jeg havde på et tidspunkt en juicemaskine, som bananfluerne elskede – de kunne lugte det der frugt – også når den var rengjort. Den måtte simpelthen stå med en plastikpose over, så bananfluerne ikke kunne lugte den!

Sådan fanges bananfluerne

Vil du problemet til livs hurtigt, er det muligvis nødvendigt at indfange de små bæster. Tag derfor en kop med nogle (over)modne frugtstykker i og læg plastfolie over.  Stik efterfølgende små huller i folien. Så kan bananfluerne lugte frugten og de kan komme ind til den. Men de har svært ved at finde ud igen.

Astrid

One Comment

  1. Bananfluer kan holdes væk fra potteplanter med følgende to husråd!:
    Riv laurbærblade i mindre stykker, og kom dem i potteplanten ovenpå jorden. Eller sæt nogle stykker tørrede nelliker ned i jorden. Gentag det, når planterne plantes om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.