Smid ikke silica-poserne ud

Vi kender alle de små poser, der ligger i skokassen, når vi køber nye sko. Det er meningen at de skal holde fugt væk fra skoene. Vi har altid fået at vide, at de er giftige – og at de skal smides væk lige med det samme. Så det gør vi naturligvis. Ok, det er rigtigt nok, at de er giftige. Silica-gel er giftigt og må ikke spises. Men hvis man eller undlader det – og sørger for at børn ikke kan få fat i dem, kan man faktisk have god gavn af de små, sjove poser. Så gem dem – forklaring følger.

Fugtfjerne i små poser

Silica gel poser - bruges mod fugt

Silica gel poser - bruges mod fugt

Umiddelbart ligner de også noget, man bare smider væk, de små Silica Gel poser (som de kaldes, selvom der ikke er meget gel over dem). Og det har jeg dog også gjort – hidtil. Men ikke fremover, for jeg fald over nogle anvendelsesmetoder, som kunne være interessante. Netop fordi de suger fugt til sig, kan de bruges til mange små praktiske ting – som vi ikke lige tænker på:

  • De små poser med Silica-gel  kan redde en fugtig telefon fra den ellers visse  mobildød. Fjern batteriet fra den fugtige mobiltelefon. Fyld batterirummet med ,Silica-poser og lad det ligge natten over. Så ved du om telefonen overlevede.
  • Silica gel poser kan også redde et digitalekamera, der har været udsat for fugt
  • Silica Gel poser  kan bruges til at forhindre dannelse af rust
  •  Silica Gel poser kan også beskytte vigtige papirer ootografier.
  • En  Silica Gel pose i værktøjskassen kan forhindre rustdannelse
  •  Silica Gel poser kan lægges steder, hvor der er uhensigtsmæssig fúgt. I vinduer eller åske i bilen.

Gem dem – de kunne blive nyttige

Oplysningerne er hentet fra http://fpn.dk/liv/article2148461.ece – og virker sandsynlige. Så fremover gemmer jeg mine. Her tænker jeg isør på det med kamera eller mobiltelefon. Man ved jo aldrig. Hvem har ikke oplevet det?

.
Silica-gel er giftigt og må ikke spises.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.