Snelygter – lav dem med ungerne!

Snelygterne er flotte at se på. Men det er ikke meget af året, man kan have den slags. Her i vinteren 2011/2012 har vi endnu ikke haft muligheden for at lave snelygter, men mon ikke det kommer. Når sneen pludselig daler ned i passende mængder, er der ingen tid at spilde.

Snelygter – en god børneaktivitet

For der findes ikke megen “udendørsbelysning”, der kan konkurrere med snelygterne. Selv de flotteste lyskæder – og der er mange på markedet – har ikke helt det samme over sig. Charmen ligger måske også i, at det ikke er noget, man bare har – dag ud og dag ind!

Når sneen så er der, er det bare ud og lave snebolde til snelygterne.

Snelygter

Snelygter

Og snebolde – det kan ethvert barn lave. Og udover snebolde har du kun brug for nogle fyrfadslys. Enten almindelige fyrfadslys, som du sætter i et lille glas indeni snelygten. Eller nogle af de batteridrevne med LED.

Gå udenfor i sneen lige før solnedgang. få ungerne til at lave 20 til 30 tæt pressede  snebolde, hver på størrelse med en tennisbold. Af dem laver i en hul iglo – som er snelygten. Når det bliver mørkt , kan I forsigtigt åbne igloen  fra toppen af og placere de små fyrfadslys eller LED fyrfadslys i midten af ​​”sneboldhytten”.

Og derefter dækkes der til igen. Gå ind og nyd synet af jeres snelygte når I kigger ud. Så længe glæden varer – for en snelygte er en meget vejrfølsom ting.

Source: ivillage.com via Astrid on Pinterest

Det inspirerende billede her ovenover er hentet fra en inspirationsside, der hedder Pinterest. Her kan du få inspiration til lidt af hvert. Håndarbejde, mode, boligindretning, madlavning, aktiviteter med børn – alt mellem himmel og jord. Se mere på pinterest.com.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.