Spark mig i røven drik!

Ja, et eller andet skal sådan noget jo hedde – har også hørt den benævnt “ingefærshot” – ingen af delene er vist helt forkert. Det er måske ikke just fordi det lyder lækkert – og det er da heller ikke noget, man tager for smagens skyld, de færreste vil tage det af den grund. Virkningen er derimod noget, vi alle kunne have brug for – ikke mindst her om vinteren, hvor forkølelserne florerer!

Hold forkølelsen på afstand!

For dem, der er plaget af forkølelser vinteren igennem, er dette en rigtig god ide. Lav en god portion “Spark mig i røven drik” og drik den dagligt, hver morgen på fastende hjerte.

Spark mig i røven drik

Undgå forkølelser med dette afkog

Opskriften kommer her:

  • 300 g ingefær, som skæres i skiver
  • 2-3 citroner (økologiske eller i hvert fald ikke overfladebehandlet) – disse skæres  i stykker
  • 50 g gurkemejerod, skæres ud
  • 1½ liter vand
  • 3 spsk honning
  • Hvis ikke lugten er til gene, kan du også tilsætte ½ hvidløg

Det hele kommes i en gryde – lad det koge op. Tag gryden af og læg låg på – lad derefter indholdet trække/køle af.  Sigt den gennem et klæde  eller en si – alt efter, hvor rent du vil have det. Hæld den i en flaske med prop, så kan du opbevare det på køl. Det kan sagtens holde sig en uges til i køleskabet.

Ingefær og citron - mod forkølelse

Ingefær og citron – 2 af ingredienserne i denne trylledrik

Du skal drikke 4-5 cl. dagligt – på fastende hjerte om morgenen. Dette er anbefalingerne, jeg må indrømme, at jeg også tager et shot om aftenen før jeg går i seng. Om jeg får ekstra ud af det….tjah..? I hvert fald hjælper det med at holde forkølelserne fra døren!

Priserne på ingefær og gurkemejerod kan være lidt pebrede i supermarkeder, selv har jeg købt i Bazar Vest i Århus eller ved en tyrkisk grønthandler – der er prisen en ganske anden!!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.