Spiser fuglene dine bær?

Ja, hvis de kan se deres snit til, så gør de det. Fugle elsker bær – og sådan er det nu engang. Og de skyr ingen midler. Jo mere modne bærrene bliver, jo mere ivrige bliver fuglene. Fugle elsker bær. Især solsorterne har “en sød tand”….. Men der er altså mulighed for at holde fuglenes hærgen nede med enkle midler. Fugle elsker bær – men der er heldigvis også ting, som fugle hader. Og det er dit held!

Helt stoppe dem kan man nok ikke….

Fuglene skal forstyrres i deres forehavende – af noget, de ikke bryder sig om. Noget forstyrrende. Lysindtryk og lydindtryk – og de kan skabes på en enkel måde. Træk derfor tomme konservesdåser, folie bakker og anden emballage på en snor, og hæng den op i jordbærbedet, kirsebærtræet, solbærbuskene – eller hvad det nu er, fuglene elsker at hærge.

Vinden og solen får tingene dels til at glitre – dels til at skramle og larme, så fuglene holder sig væk. Det stresser dem – så de tager naboens bær i stedet….

Bedstemors fugleskræmsel

Min bedstemor var i sin tid så rasende over, at fuglene ikke kunne holde sig fra hendes moreller (…og de var også gode, må jeg indrømme), at hun fandt på en løsning, der var meget effektivt. Den krævede dog, at man holdt øje med bæsterne – og det er det jo de færreste af os, der har tid til. Hun tog nogle konservesdåser, som hun trak på snor.

Denne snor forbandt hun med en anden snor, som var trukket helt ind i hendes stue, så hun kunne rasle med konservesdåserne lige når det passede hende – bare ved at rykke lidt i snoren. Hun var hjemmegående og tilbragte en del tid i sit køkken.

De fugle fik ikke en chance. Ikke med hendes moreller, i hvert fald. Vi børn – på den anden side – var betydeligt sværere at holde væk…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.