Stå fast når der er isslag

Isslag – det kommer når man mindst venter det. Sådan føles det i hvert fald, men det er måske en lille smule løgn. Hver gang jeg lader mig “overraske” har jeg altid en lille erindring om et eller andet, de sagde i nyhederne dagen før- Isslag er noget, der er en smule svær at kontrollere. Bilkørsel er en saga for sig. De allerværste dage vælger jeg, at det er ikke umagen værd – og tager bussen på arbejde. 

Isslag - det er svært at stå fast
Isslag! Så er ingen sikre på at kunne stå fast! Billede af prosperitymentr fra Pixabay

Isslag kommer overalt

Men, heller ikke fodgængere kan føle sig sikre, vel? Cyklister endnu mindre. Jo, jeg kan salte og gruse lige uden for. Men jeg skal måske lidt videre. Isslag er ikke en gangbar undskyldning for at blive hjemme fra arbejde – trods alt. Ikke der hvor jeg arbejder, i hvert fald. Risikoen for at ryge på røven ligger lige for. Det bliver lidt “Bambi på glatis”  – bare uden Bambi’s ynde….

Isslag – vær beredt

  • Sko eller støvler med traktorsåler er en god ting, men hvis man ikke har nogen, er der en anden mulighed, der gør en en smule mere sikker på benene.
  • Her kommer en anden løsning: Elastikker. Altså nogle af de gode, brede gummielastikker. Hav altid en pose med i tasken om vinteren. Sæt disse elastikker rundt om skoene når isslaget rammer – så står du bedre på benene. Brug gerne en pæn portion rundt om skoene.
  • Tag sokker uden på skoene! På ingen måde elegant – dog yderst effektivt. Ikke mindst hvis det er gode, tykke sokker

Isslag og elegance – nej…

Det ser måske ikke just elegant ud – men det virker. Men hvem bekymrer dig om elegance i den sutiation? Og – hånden på hjertet – hvor elegant er det liiige du der ud, når du sætter dig på røven? Nej, vel?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.