Steg bacon i ovnen – og undgå griseriet

Mange elsker bacon. Til gengæld har jeg endnu ikke mødt nogen, der bryder sig om det svineri, stegning af bacon efterlader, når man steger bacon. Jeg har prøvet med stænklåg til panden osv. Men uden den store succes. Omend der var en lille smule mindre griset.

Bacongriseri

Jeg bruger ofte mere tid på at gøre rent bagefter end jeg bruger på at stege bacon. Det var jo ikke meningen. Men der er en måde, hvorpå man kan få sin bacon uden en efterfølgende rengøring. Min søn elsker bacon – og det bliver ikke bedre, når han selv går igang med at stege.

Jeg brugte lang tid panden til baconstegning, skulle jeg nok nærmere sige. For der er mulighed for at stege bacon uden at hele køkkenet er fedtet ind i bacon-snask! Heldigvis – ellers tror jeg nok, jeg ville kræve det rationeret. Nu steger jeg min bacon i ovnen. Eller skal man måske sige, at man bager bacon? Det isolerer svineriet fra det øvrige køkken. Og bruger man bagepapir, kan man ofte samle al baconfedtet der, så man ikke skal rengøre pladerne. Eller ikke ret meget…

Skulle du være den lykkelige ejer af vaffeljern, kan du også bruge det til at stege bacon. Det er ganske vist – læs mere om, hvordan du laver spejlæg med bacon i vaffeljern (følg linket).

Sådan steger du bacon i ovnen

Man lægger simpelthen bacon-skiverne på et stykke bagepapir på bagepladen. Buk kanten på papiret en smule opad – det kan forhindre fedtet fra din bacon i at løbe ud på bagepladen.

Bacon kan steges i ovnen

Steg bacon i ovnen – og undgå stegesvineriet

Læg herefter et stykke bagepapir ovenpå bacon-stykkerne  –  og stil pladen i ovnen ved ca. 200 grader 1o-15 minutter. Hvad angår stege-tiden er det en god ide at prøve sig frem. Smag og behag er nemlig forskellig hvad angår hvor meget bacon skal steges. Nogle vil have deres bacon lidt blød i det – andre fortrækker den nærmest forkullet. Andre igen ligger sig midt imellem. Derfor er det en god ide, at prøve sig frem.
Når baconstykkerne er færdige kan man lægge dem på et stykke køkkenrulle et par minutter. Det suger fedtet væk fra din bacon.

Sprød bacon – men intet svineri

Således får du sprøde bacon-stykker – og du  er fri for al stegesvineriet. Og det var jo der, vi skulle hen. Det reducerer jo ligesom fornøjelsen med al den efter-bacon-rengøring. Og med denne metode er der også mindre bacon-lugt tilbage – omend den nok ikke kan fjernes helt – end ikke med en ovn. Lugten er svær helt at få væk. Det er svært at løbe fra, at der har stået bacon på menuen.

Astrid

5 Comments

  1. Hej. Man kan stege bacon i micro ovnen. Det er hurtigt og let. Kom et stykke køkkenrulle på en tallerken. Læg baconskiverne på og læg et stykke køkken rulle over. Sæt det nu ind i micro ovnen- 2-3 minutter.(ved fuld effekt) Fordelen er at køkkenrullen opsuger fedtet og baconstykkerne er lækre og sprøde.

  2. Vi fik leveret en halv gris fra http://www.halv-gris.dk og der er da bacon stykker leveret som en del af pakken. Det trick med micro ovnen skal lige prøves 🙂

    /kirsten

  3. Nice det skal helst sikkert prøves 🙂

    så sparer man super meget tid og penge på elektriciteten !

  4. At stege det i ovnen er et godt råd takker, jeg hader når det sprøjter op af ens arme.

Skriv et svar til Kirsten Madsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.