Stofservietter: Lav dem selv – nemt

Stofservietter. Engang havde enhver familie stofservietter til fin brug. Og kun til fin brug – det var noget, man end ikke i sin vildeste fantasi ville bruge i det daglige. Stofservietter er som regel ikke noget, man idag tænker så meget på at eje – før man lige pludselig en dag synes, man har brug for dem. Måske til konfirmation, bryllup, rund fødselsdag – eller et eller andet stort.

Men ofte kommer man frem til, at det er lige vel dyrt. Og det er sådan set rigtigt nok – hvis man går ud og køber dem. Nu er det heldigvis sådan, at en stofserviet i bund og grund blot er et stykke stof – og endda ikke et særligt stort stykke stof. Man kan godt sy servietterne selv. Jeg har for eksempel på et tidspunkt lavet servietter til en konfirmation, hvor det absolut skulle være stofservietter – og de måtte ikke koste ret meget. De blev lavet at en dug, der var købt billigt – og perfekt til formålet. Det kunne også være stof i metermål. Eller det kunne være gardinstof?

Sy stofservietterne nemt

Lav dine egne stofservietter

Hjemmelavede stofservietter

Hvis du har en overlocker – eller kan låne en – kan du slippe meget nemt om ved at kante dine servietter. Ikke med en almindelig overlock, men med den meget tynde overlocksøm, som man kender som en rullesøm. Sæt den rigtige tråd i overlockeren, sæt maskinen på den helt smalle “rullesøm” – som den kaldes – og sørg for at stinglængden er ret kort. Lav evt. en prøve på en rest af stoffet. Prøv forskellige indstillinger indtil du har der resultatet, du kan lide.

Og så kan du simpelthen kante servietten på denne måde. Det går næsten af sig selv – i hvert fald går det meget hurtigt. Du får en megen fin kant – ikke mindst fordi overlockeren skærer stoffet præcist for dig. Altså får du servietter, der er bade billige og nemme at lave. Jeg ved godt, at nogle synes, det er lidt at springe over, hvor gærdet er lavest – hvorfor kan man ikke kante dem rigtigt! her synes jeg, vi skal se bort fra rigtigt og i stedet se på, at det giver et ganske godt resultat på en nem måde. Kan man ønske sig mere?

Astrid

One Comment

  1. Hej – genial ide!
    Men hvad skal målene på servietterne være?

    Jeg har en hørdug, der må lade livet – men hvor mange kan jeg få ud af den?

    Kh
    Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.