Strandsten – sådan bliver de flotte igen

Dem, der har prøvet at samle sten på stranden, kender det kun alt for godt. Man går på stranden og samler de flotteste sten – i alle mulige nuancer. Mange af dem er i flotte røde og brune toner. Nogle i gråsorte toner med “glimmer” i. Nogle endda i gule og grønne farver. Og man samler godt ind – de er håndplukkede. Og man har planer om, hvad man vil med den. Mange af dem kan bruges som pynt i blomsterkrukker eller i vindueskarmen.

Strandsten er flotte – blot de er våde

Stor er skuffelsen når man kommer hjem og alle de flotte strandsten er blevet tørre. De er ikke spor flotte mere. De er faktisk meget kedelige – så kedelige, at havde du set dem på denne måde på stranden, ville du aldrig værdige dem et blik! Strandstenene var våde da du fandt dem – og havde derfor helt andre farver og en helt anden glød. Ikke mindst børn bliver dybt skuffede når de ser deres indsamlede skatte ligne ganske almindelige sten!

Red dine strandsten

Strandsten

Så kedelige er stenene når de er tørre

Før du bliver alt for ærgerlig over det, skal du vide, at du kan behandle dine strandsten, så de genvinder fordums storhed. De kan blive “næsten som nye” – altså som du fandt dem. Nogle gange endda flottere end du husker dem. Og det er nemt:

Det aller-nemmeste er, at give strandstenene en gang olie. Gnid dem med olie et par gange – når de er “mættet” tørrer du efter med en blød klud. Nu er de som du fandt dem – de ser faktisk våde ud.Bliver de på et tidspunkt kedelige igen, giver du dem bare en ny tur.

Den mere varige løsning er at lakere strandstenene. Hvis du ikke vil have dem helt blanke, skal du bare vælge en lak, der ikke er så blank.

Og næste gang, du kommer på stranden, kan du roligt samle ind. “What you see is what you get” – altså hvis du arbejder lidt på det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.