Strygetrick til sarte tekstiler

Stoffer har det med at krølle, men ikke alle lader sig lige nemt stryge. Især sarte tekstiler – uanset om det er silke, kunststof eller måske acetat – er vi tilbageholdende med at stryge. Dels er mange i tvivl om, hvor meget varme det kan tåle. Dels er man bange for at efterlade de mærker, som man tit ser fra et strygejern.

Nogen garanti er der nok aldrig. Men tøjet skal jo stryges. Men her kommer et par tricks, vi brugte, mens jeg gik på skrædderskole.

  • Er du bange for at strygejernet afsætter mærker, skal du stryge tøjet på bagsiden. Gælder især hvide eller meget lyse tekstiler.
  • Læg et tyndt stykke stof imellem, så du ikke stryger direkte på tøjet. Stoffet skal være bomuld – og vi brugte gammeldags hvide lommetørklæder af den allertyndeste slags. Vi købte dem i genbrugsbutikker for nogle få kroner.  Bomulden er ofte mere robust end det du skal stryge. Men stoffet er så tyndt at strygningen stadig går igennem til det underliggende stof.
  • Har du ikke noget tyndt stof ved hånden, kan du bruge papir i stedet. Det kan være mønsterpapir, madpapir eller endda en almindeligt A4-ark.
  • Tør du ikke stryge direkte på stoffet, kan du nøjes med at “svæve” over stoffet med et dampstrygejern. Dette kan til dels rette stoffet ud. Har du et strygejern med vertikal damp, kan du hænge tøjet på en bøjle og dampe det igennem med damp-strygejernet. Det sidste gør,at det er lidt lettere at komme til.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.