Sugru – red dine gadgets

Hvad pokker er Sugru? Ja, det er heller ikke så lang tid siden jeg selv hørte om fænomenet. Nogle kalder det nørd-snot  og det sikkert med god grund. Når vores gadgets går i stykker, smider vi dem ud. Måske fordi tingesterne er blevet for billige, måske fordi vi ganske enkelt ikke ved, hvad vi skal stille op med dem? Når jeg siger “for billige” er det måske mere reparationerne, der er for dyre? Sammenlignet med nyanskaffelser kan det ofte ikke betale sig.

Hvis vi kunne reparere?

For dem, der skulle have lyst til at forsøge sig som amatørreparatører, kommer her noget nyt. Sugru. Det er et klæbeprodukt, der kunne minde lidt om modellervoks. I modsætning til modellervoks, hærder Sugru i løbet af et døgns tid – og det bliver til en slags meget stærk plastik. Det er egnet til at reparere og forbedre elektronik og el-produkter, som vi ellers har måttet smide ud. Måske ikke på den kønneste måde, men når jeg har den slags produkter, er det nu ikke for udseendets skyld. Jeg hopper med på vognen.

Sugru mod ressource- og pengespild

Men Sugru kan vi aktivt begrænse ressourcespildet. Man kan reparere lidt af hvert – ting, der ellers ville blive opgivet, kunne få en gang Sugru. Jeg har ikke fået det hjem endnu (bestilt dog), men jeg kan i skrivende stund allerede komme i tanke om masser af ting, jeg kunne have reddet. Hvis jeg havde kendt Sugru dengang.

Et par hovedtelefoner, hvor ledningen en gang imellem slap et eller andet sted – havde den være holdt fast, havde der ikke været noget problem. Det samme med en oplader til en bærbar. Engang var et bagcover til min mobil knækket – også her kunne en gang Sugru have løst problemet.  Der var også en hårtørrer og et kamera, der havde haft en chance, hvis nu…? Faktisk tror jeg, de er der endnu, så de får måske nyt liv?

Måske er Sugru lidt svært at forklare, men prøv at se videoen her – så får du måske et indtryk:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.