Sy knap i jakken – med “hals”

At sy en knap i – det er der vel ingen ben i? Det virker også meget lige-ud-af-landevejen, men der er alligevel forskel på, hvordan man skal gøre. – alt efter hvilken knap, det er – og hvad den skal sys i! Og dette handler ikke om at gøre en enkel ting kompliceret!

Knapper i jakken – sådan!

Det er specielt knapper, der skal sys i tøj af tykt stof, der skal have hals. I praksis er det mest jakker og frakker, det handler om. Hvis knappen sys i uden hals, vil den sidde alt for stramt ind til stoffet og derfor være besværlig at knappe og alt for let gå op igen. Og det er møgirriterende!

knap-med-halsDerfor er det en god ide lige at tage tiden til at se, hvordan det gøres rigtigt. Det er nemlig ikke sværere at gøre det rigtigt end at gøre det forkert. Jeg har prøvet at have en jakke, hvor knapperne var syet for stramt i – og jeg tænkte på det hver gang, jeg knappede den. Måske fordi jeg vidste, hvad problemet var?

I videoen her fra Videojug kan du se det hele trin-for-trin, skåret ud i pap. Fidusen er at sy knappen løst i således at der er pladevat til at lave halsen. Hvor løst afhænger af, hvor tykt stoffet er. Bonusinfo: Hent du svært ved at sy knappen i løst, så læg en tændstik imellem mens du syr – det hjælper. Det skal lige understreges, at denne metode udelukkende er til knapper med huller. Knapper med øje bagpå har som regel allerede en hals. Se mere her:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.