Tandpasta er ikke kun til tænder…

Tandpasta er til at børste tænder med. Selvfølgelig, men det er ikke det eneste, det kan bruges til. Der er mange andre anvendelsesmuligheder, man måske ikke lige går rundt og tænker på. Derfor kommer her en lille stribe tandpasta-husråd, som kan være til stor nytte.

Lidt anderledes anvendelsesmuligheder – men mange af dem særdeles relevante i det daglige…

Masser af alternative anvendelsesmuligheder for tandpasta

Tandpasta – kan bruges til en masse andre ting end til at børste tænder

Tandpasta til…alt muligt

  • Tandpasta mod bumser? Ja, du kan faktisk bruge tandpasta til at bekæmpe genstridige bumser – blot ved at smøre det på bumsen. Ikke sådan at det er et mirakelmiddel – det udtørrer blot  bumsen. Læs mere om tandpasta mod bumser.
  • Tandpasta som skrubbemaske? Det kan også lade sig gøre. Det kan fjerne døde hudceller ligesom en anden skrubbemaske. Kan dog ikke anbefales til sart hud og bør ikke bruges for tit.
  • Rens dine tennissko med tandpasta. Ofte er der områder på tennisskoene, som vask ikke klarer. Selv efter et par tennisko er vasket, sidder der belægninger på gummiet, som ikke vil af. Her kan man bruge tandpasta som et mildt slibemiddel, der kan få bugt med dette. Det kan også virke på læderagtige overflader, men har ikke den store effekt på stof.

    Brug din tandpasta til andet end tænder

    Tandpasta – ikke kun til tænder

  • Rens sålen på dit strygejern – med tandpasta. Hvis sålen på strygejernet ikke er til at rense, så prøv en let slibning med tandpasta – det kan ofte få det sidste væk. Hvis man skal bruge slibemiddel her skal det netop være meget nænsomt!
  • Rens håndvasken med tandpasta – også her brugt som skuremiddel. Har du svært ved at få håndvasken ren, så er hjælpen som regel lige ved hånden.
  • Rens sølvsmykket med tandpasta. Den lete slibende effekt kan også bruges på anløbne sølvsmykker.

I det hele taget kan du bruge tandpasta som en slags skurepulver. Det er absolut af den milde slags – og netop derfor ville man kunne bruge det steder, hvor man ellers ville være meget forsigtig med at bruge noget slibende. Vinduer, der er blevet så beskidte at almindelig vask ikke er nok, kan også få en gang tandpasta.

Tandpasta mod dårlig lugt

Desuden er der en råd, man kan bruge, hvis ens hænder lugter af noget, man har arbejdet med. Det kunne være olie. Eller det kunne være røget fisk. Folk, der arbejder inden for hjemmepleje eller med psykisk handicappede beretter også om, at hænderne kommer til at lugte af afføring – også selvom de er vasket rene. Hvis man efterfølgende vasker dem med tandpasta bliver de helt rene – og ikke uvæsentligt: de lugter også rene!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.