Termokanden lugter (stadig) af kaffe

Og det er der naturligvis ikke noget i vejen med – blot termokanden skal bruges til kaffe. Mange har termokander, dom kun bliver brugt til vand. Vand til the – eller bare vand. Pointen med at have den er, at dette er termokanden, er – i modsætning til alle andre – ikke lugter af kaffe. Kaffe har det nemlig med at “indtage” en termokande bare det har været hældt på en enkelt gang. Så lugter den af kaffe – og det kan ikke bare vaskes væk. Så adskillelsen går godt lige indtil en eller anden idiot ikke lige tænker på, at der ikke må komme kaffe i termokanden.

Når almindelig opvask ikke er nok

Og man kan endda lave den klassiske rengøring med bagepulver. Den gør termokanden ren som den skal. Men kaffelugten kan den ikke tage. Også den fuldstændig rene termokande lugter af kaffe.

Rens termokanden

Termokanden skal renses for lugten

Der er dog en enkelt ting, man kan gøre før man giver fortabt og lader den blive kaffetermokande for evigt! Tag en opvasketablet af dem, du har til opvaskemaskinen. Læg den i termokanden og hæld derefter kogende vand i. Lad den stå et stykke tid – og gør så termokanden ren igen. Så er der en god chance for, at kaffelugten har fortaget sig igen. hvis du har flere termokander, der trænger til rengøring, er der intet i vejen for at gen bruge opvasketablet-vandet og give dem en tur også.

Termokander, der kan skilles ad?

Samme fremgangsmåde kan iøvrigt også bruges med almindeligt vaskepulver (til vaskemaskine). Og meget renere bliver termokanden så nok ikke. Jeg har dog haft enkelte, der havde den gode egenskab, at de kunne skilles ad og puttes i opvaskemaskinen. Det er tiger-termokander af den ældre model – her kan man skrue bunden ud og tage den indvendige flaske ud. Denne kan man så putte i opvaskeren. Og det er jo nærmest genialt.

Fjern kaffelugt fra termokande
Hvordan får man kaffelugten helt væk? Billede af Kaffeetastisch fra Pixabay

Astrid

One Comment

  1. Man kan nu også bare bruge eddike i termokanden for at få kaffelugten væk, det er et meget gammelt husråd – en lille smule kogende vand et par dl eddike og så lad det stå et par timer, så er den så fin som ny.
    Det bruger jeg. når nogen forgriber sig på min te-termokande og hælder kaffe i den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.