Tip, der gør det lettere at klippe i glatte stoffer

Nej, det er ikke nemt. Glatte, tynde – eller meget “levende” stoffer, er yderst svære at klippe. Chiffon, organza, satin osv. er flotte stoffer, men de er ikke særlig medgørlige!

Og far man ikke klippet det korrekt, er netop disse stoffer umulige at sy korrekt sammen. Men hvad skal man gøre – det hele rutscher bare og saksen får ikke rigtigt ordentligt fat.

Tape stoffet fast

Glatte, tynde eller meget livlige stoffer er svære at klippe i

Glatte stoffer er svære at klippe

Når du lægger mønstret på, er det vigtigt at det er nålet godt fast, så det ikke har den store mulighed for at skride. Heller for mange end for få knappenåle – hullerne forsvinder igen – om ikke andet så i vask! Derudover kan du bruge det lille trick, at du taper stoffet fast til klippebordet. Så får du lidt mere styr over de genstridige stoffer.

Du skal dog stadig holde tungen lige i munden når du klipper – dette løser ikke alle problemer. Det bliver lettere at klippe, men ikke decideret let. Lidt genstridige vil de altid være….

Husk at sætte tapen langs æg-kanten – eller et andet sted på stoffet, som du ikke regner med at skulle bruge. Det kan være en god ide at bruge malertape – simpelthen fordi det er let at fjerne igen. Detsamme gælder for”magic tape” – den er let at fjerne igen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.