Træk ikke håndbremsen i stærk frost

Ja, egentlig står hele rådet i overskriften. Har man en gang prøvet at komme ud til en bil med en håndbremse, der er frosset fast, så ved man det godt. Det kan nemlig sagtens ske, hvis det fryser hårdt nok. Jeg har prøvet det et par gange, hvor jeg ikke lige fik tænkt mig om i tide. Det kan resultere i, at man enten må opgive at køre eller at man skal sidde længe og “varme bilen op” – benzin- og tidsforbrug til ingen verden nytte.

Det er et godt husråd – eller måske skulle jeg sige “bilråd” – ikke at trække håndbremsen hvis det er hård frost. Det er selvfølgelig mest aktuelt for dem, der parkerer udendørs – eller andre uopvarmede steder. Håndbremsen kan fryse fast – og man ved jo ikke altid på forhånd, hvor meget det kommer til at fryse.

Håndbremsen kan fryse fast!

Man tager jo ofte andre forholdsregler, når man ved det kommer til at fryse meget den næste nat. Man sørger for låseolie, så låsen ikke sidder fast – og man sørger for at have de-icer, hvis skraberen ikke er nok. Og så tror man, man har styr over det hele! Men har håndbremsen sat sig fast, kommer man alligevel ingen vegne!

Hvorfor ikke også lige huske at man skal løsne håndbremsen – mens det stadig er muligt. Mange vælger at gøre det for en sikkerheds skyld.

Parkér bilen i gear

Man kan altså godt parkere en bil uden at skulle trække håndbremsen. Også uden at den begynder at rulle.

Hvis du holder et sted, hvor du er bange for at bilen begynder at rulle hvis ikke håndbremsen er trukket, er der også råd for det. Du kan simpelthen sørge for at bilen er sat i gear mens du parkerer – så render den ingen steder.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.