Træt af duggede ruder i bilen?

….for slet ikke at snakke om den fugt, der generelt gemmer sig i biler – ikke mindst de gamle biler? Ja, fugten skal nok finde ind i bilen – og så får vi duggede ruder. Ikke mindst nu, hvor vi har efterår og er på vej mod vinter – herfra bliver det kun værre!

Man slæber jo selv fugten med ind i bilen – våde tøj og sko, man har på – våde ting, man tager med ind i bilen. Jo, man man selvfølgelig prøve at undgå det – men nemt er det ikke. Det sker ligesom bare….

Duggede ruder => isede ruder

Og det, vi kender som duggede ruder indvendigt, det bliver til isede ruder når frosten sætter ind. Altså is indvendigt på ruderne. Derfor er et en god ide at sætte ind nu – her kommer 2 tips, der mindsker fugten:

 • Skift måtter i bilen med jævne mellemrum. I praksis betyder det bare,  at man skal have et ekstra
  Fugtfjerner - også til bil

  Em simpel fugtfjerner tager den værste fugt…

  sæt liggende, som man kan bruge mens det andet sæt tørrer. Et ganske nemt trick – der kan gemme dig uanede mængder af fugt i bilmåtter!

 • Ryd op i bilen, og fjern ting, der kan suge fugt til sig. Er der ting, som man har brug for, som nemt suger fugt til sig, kan de puttes i plastikposer – og gerne lægges i bagagerummet.
 • Anskaf en fugtfjerner – af samme slags, som man bruger i fugtige rum, udhuse, campingvogne mv. Den fugt, der er indeni en bil, er såmænd af akkurat samme slags som dem, der er alle andre steder. Sørg dog for, at fugtfjerneren står et sted, hvor den ikke kan vælte – vælter vandet ud i bunden af bilen, er du lige vidt!

  Fjern fugten inde i bilen - og dermed duggen

  Duggede ruder i bilen – det betyder bare, at der er for meget fugt inde i bilen

Pudser man bileruderne indvendigt, kan man desuden give dem en lille “efterbehandling” – den består i at lave en opløsning af opvaskemiddel og vand. Gnub det på indersiden af bilruden med en klud- tør derefter af. Dette gør det sværere for fugten at sætte sig.

Alt i alt er det godt at være lidt på forkant med udviklingen. Jo mere fugt, bilen og de ting, der er i den, når at suge til sig – jo værre bliver det!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.