Trick når BH’en er lidt for stram…

BH’er skal passe! Der er ikke noget så lidt flatterende som en BH, der sidder forkert. Dem, der har fulgt “Trinny og Susannah” gennem tiderne, har set talrige eksempler på, hvilken forskel, det kan gøre. Ikke kun når man kan se selve BH’en – men på helhedsindtrykket.

Og der er mange ting, der kan være galt. Skålen skal passe og BH’en skal også passe lige under brystet. Stropper kan indstilles så det er det mindste problem.

Under brystet kan man tillempe det fordi der er tre indstillinger, man kan bruge. Ofte sker der det, at elastikken langsomt giver sig, men så spænder man det en tand ind. Er det helt galt kan man sy BH’en en smule ind lige ved siden af lukningen.

BH’en strammer! Køb et mellemstykke

Men lad os nu antage, at der er sket det modsatte – BH’en er på mystisk vis komme til at stramme under brystet. Måske fordi man har taget lidt på? Krøbet i vask….hahaha…? Eller også er man kommet til at købe en BH, der ikke lige helt passede? Jeg er kommet hjem med et par stykker, jeg ikke gad prøve. For mon ikke det går alligevel?

Forlænger til for stram bh

Er din bh for stram under brystet – så forlæng den med disse

Det gjorde det ikke. Ingen gider gå med noget der strammer – heller ikke jeg! Hvad skal man så gøre. Om man kan sy den ud, skal jeg lade være usagt, men det ville som minimum være yderst besværligt.

Her kommer et andet trick, som bare kræver en lille “reservedel”, som  man nogle gange kan købe i undertøjsbutikker. Egentlig var det planen at lave den selv, men mine har jeg købt i Tiger – 3 stk. for 10  kr. – så det er lige knapt, det kan betale sig.

Hennes og Mauritz forhandler dem også, dog lidt dyrere. Det er egentlig bare et lille mellemstykkemed hægter på begge sider. Det sætter man så mellem de 2 sider af lukningen – hægterne passer med de fleste BH-lukninger.

Måske en lidt kluntet forklaret – men hvis du ser den ekstra lukning på billedet, er du ganske givet med på, hvordan det fungerer. Mine BH’er er komme til at passe. Og det skal lige siges, at den jo er flytbar, så man behøver egentlig ikke købe en til hver BH, der er for lille.

Eller lav det  selv…

Kan du ikke få fat i den slags mellemstykker? Eller foretrækker den rene gør-det-selv-løsning? At lave det helt fra bunden med hægter og det hele, er både dyrt og besværligt!

Tilret en for stram BH

Er BH’en for stram under brystet, er der en supernem måde, den kan laves på

Så skal du lige tænke dig om, hvis du smider en gammel BH ud. Selvom andre dele af BH’en ikke kan bruges mere, kan du muligvis sagtens bruge lukningen. Klip de 2 dele fra – og zigzag dem derefter sammen. Husk at mekanismerne (hægternes 2 dele) skal vende hver sin vej, som de jo også gør det på BH’en.

Og nu vi er ved det: Hvis du syr eller reparer tøj i det daglige, så tag også lige bøjlerne ud af BH’en. Det er nemlig ikke usædvanligt, at BH-bøjler knækker. Så har du dem i reserve, hvis det skulle blive aktuelt – de er lette at udskifte! Man klan godt købe bøjler i sybutikker, men billige er de ikke. Ja, det er faktisk i det hele taget en god ide, at rippe det tøj, der endegyldigt smides ud, for brugbare “reservedele” – det er faktisk gratis sytilbehør!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.