Trick til at rengøre stikkontakter

Stikkontakter bliver gerne beskidte, rigtigt beskidte. Og det er sådan set ikke så underligt, for det er noget vi eget ofte rører ved. Igen og igen og hele tiden. Uden nødvendigvis at tænke på, om man har rene hænder. Og det er vel strengt taget heller ikke meningen?

De er ikke så ligetil at rengøre som så meget andet. De er ofte så beskidte, at det ikke er nok med en fugtig klud. Ikke engang med rengøringsmiddel på. Sommetider virker det som om, skidtet nærmest er groet fast på stikkontakten? Men det er det naturligvis ikke – det kræver måske bare en smule opfindsomhed at få en stikkontakt ren igen.

Stikkontakt rengøring med viskelæder

Har du svært ved at rengøre stikkontakten? Prøv med et viskelæder.

En stikkontakt kan rengøres med et viskelæder

Så kunne man jo selvfølgelig gå i gang med at skrubbe dem med vand og sæbe, ikke? Men det er nok noget, de fleste vil afholde sig fra – taget i betragtning at der løber elektricitet gennem dem, så man kan ikke bruge masser af  vand.

Men der findes et yderst simpelt trick – nemlig at bruge et helt normalt viskelæder til at viske det beskidte væk. Det kan som oftest fjerne det meste af det. Det giver et ganske pænt resultat, taget i betragtning at der ikke har være elektricitet igennem. Efterfølgende skal du rengøre kontakten med en opvredet klud.

Astrid

One Comment

  1. En anden idé er en overskåret rå kartoffel. Saften fra kartoflen fjerner ligeledes langt det meste fra kontakten. Og så slipper du for “viskelæderfnuller” over det hele 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.