Underjordisk selvvanding – simpelt, men genialt

Lige så avanceret som dette lyder, lige så simpelt og lavpraktisk er det i realiteten. Dette er ideen, hvor man ikke bare siger “nå, ja, selvfølgelig”, men også “hvorfor er det ikke mig, der har fundet på dette her”. Ja,  jeg har jo ikke selv fundet på den, desværre – men det bliver det ikke dårligere af!

Ideen går ud på at man bruger noget så simpelt, dagligdags som plastikflasker til at lave selvvanding. De fleste kender vel efterhånden selvvandingsmetoden, hvor man vender flasken på hovedet, men det er slet ikke den, der er tale om her. Dette er måske snarere den underjordiske version, flasken skal nemlig placeres under jorden! Hvor den anden metode nok fortrinsvis er selvvanding til stueplanter er den her den udendørs version af selvvanding. Begge dele er dog brugbare begge steder

Selvvanding på en meget simpel måde

Planterne skal have vand. Men det tager tid, og hvad når man ikke er hjemme?

Lav din egen underjordiske selvvanding – sådan!

  • Tag en plastikflaske. Størrelsen kan være afhængig af, hvor meget plads der er til rådighed og hvor meget vand du har brug for til planten!
  • Prik små huller i flasken, så den kan afgive vandet langsomt
  • Grav flasken ned så kun halsen stikker op.
  • Du kan nu fylde flaksen med vand – og sætte skruelåg på.

Se mere – og meget mere udførligt – i videoen her:

Selvvanding i Afrika

Oprindeligt var det slet ikke en selvvandingsmetode til feriebrug, jeg ledte efter. Faktisk fandt jeg denne ide, da jeg var var på jagt efter noget, der kunne bruges i Afrika, hvor jeg har venner, hvis have – og afgrøder – lider meget under tørke. Det skulle være nemt, det skulle kunne laves uden de store investeringer. Og så skulle det give minimalt vandspild. Alle de kriterier opfylder selvvandingssystemet her.

Men efter min mening, er det noget, vi lige så vel kunne bruge her i Danmark. Måske er det lidt mere til luksusproblemer – forholdsmæssigt i hvert fald – så som ferie eller måske har vi ikke så meget lyst til at vande hele tiden? Men ikke desto mindre: en super ide, der kan realiseres til små – eller ingen – penge!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.