Undgå at avocadoen bliver brun

Der er ikke noget farligt – eller for den sags skyld usundt – i at en avocado bliver en smule brun. Avocadoen smager sådan set også lige så godt – det ser bare ikke kønt ud.

Især hvis man skal have gæster, er man nok gerne fri for at servere misfarvede avocadoer. Selvom alle og enhver ved, at de meget hurtigt kommer til at se sådan ud.

Avocadoen bliver hurtigt brun

Avocadoer bliver brune i løbet af nul-komma-fem – eller sådan føles det i hvert fald. Vil du gerne servere avocadoer, der har den karakteristiske grønne farve, for dine gæster, kommer her et par fif, som hjælper med at få avocadoerne til at se appetitlige ud:

Avocadoen bliver hurtigt brun

Undgå at avocadoen bliver brun

  • Lad stenen/kernen sidde i avocadoen så længe som overhovedet muligt. Tag den – om muligt – først ud lige før du serverer. Så det allersidste du skal gøre  er at putte eventuelt fyld i.
  • Hvis avocadoen dryppes med lidt citronsaft, bliver den ikke så let mørk. Citron passer oftest også godt til en avocado rent smagsmæssigt.

Er avocadoen “bare” til dig selv? Og er den allerede blevet brun? Så kan du enten acceptere tingenes tilstand – en smule brunt oven på avocadoen er ikke skadeligt! Eller du kan skrabe det tynde, brune lag af avocadoen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.