Undgå at bildørene fryser fast

Gummilister og frost – ofte en kombination med uheldige følger. Sommetider, når det fryser meget, sker der det at bildøren fryser uhjælpeligt fast. Og så er der ikke så meget, man kan gøre – udover at vente på, at de tør op igen. Det med de frosne gummilister i bildøren er nok noget, vi alle gerne vil undgå.

Gummilisterne skal behandles

Når det er sket, er det for sent. Men kun indtil næste gang. Den eneste måde, du kan undgå at komme ud til en bil med dørene frosset fast, er at være forudseende. Du skal handle præventivt.

Om vinteren fryser bildøren ofte fast

Behandl listerne på bildøren med glycerin

Og på dette område er silikone ikke det eneste saliggørende. Man kan nemlig i stedet vælge at smøre gummilisterne med glycerin. Glycerin kan købes hos Matas og flere andre steder. Smør gummilisterne grundigt med en klud – godt vædet med glycerin – herefter åbnes dørene uden problemer. Men husk at behandlingen ikke varer evigt – den skal altså gentages fra tid til anden.

Gentag derfor glycerin-behandlingen af gummilisterne jævnligt vinteren igennem. Så undgår du den ubehagelige morgen-overraskelse, at du ikke kan få bildøren op.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.