Undgå at bildøren fryser fast

Der er intet morsomt i at komme ud til en dyfrossen bil om morgenen. Vinduerne skal skrabes rene og alt er koldt, koldt, koldt. Værst er det dog, hvis bildørene er frosset fast. Jeg ved naturligvis godt, at de skulle have en gang silikone – gummilisterne, altså –  men havde ikke lige noget i huset, så…

Ja, hvad så? Uha, man kommer næsten til at fryse nu. Bare ved tanken. Så står man der og vil gerne ind i sin varme bil. Eller den bil, som forhåbentlig snart bliver varm. Men nej – man er lukket ude. Og kan bare vente på tøvejr.

En anden mulighed!

Heldigvis kan det forebygges. For det er gummilisterne rundt om døren, der er problemet. Hvis de ikke vedligeholdes giver det problemer. Af den slags, som man først kommer i tanke om når det bliver vinter.

Det ligger bare blandt rengøringsmidler – nemlig glycerin. Det er ikke alt, man bruger til biler, der nødvendigvis er købt til biler! Jeg har senere opdaget, at jeg faktisk havde noget, jeg kunne have brugt. Det har stået der hele tiden, jeg har bare ikke tænkt tanken…Undgå en frossen bildør

Så hvis man ikke liiiige har silikone til gummilisterne i huset, kan man smøre dem med glycerin i stedet. Så er problemet med de fastfrosne bildøre løst. Glycerin fås blandt andet hos Matas – og kan bruges til andet og mere end at smøre bilens lister med. Glycerin egner sig til hudpleje, blandt andet er det godt mod tørre og sprukne hænder. Og glycerin er velegnet til pletfjerning – for eksempel kan det bruges på rødvinspletter, der ellers kan være en udfordring.

Dette er jo et af de problemer, hvor man skal være på forkant med udviklingen. Ikke vente til frosten kommer. Lidt ligesom man først på den første frostdag kommer i tanke om, at bilruder ikke holder sig selv isfrie….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.