Undgå at støvsugeren sluger alt.

Støvsugeren suger alt til sig – blot det ikke er for stort. Alle små genstande ryger med. Den kender ikke forskel på småsten og diamanter! Sommetider har man mistanke om, at der gemmer sig ting i gulvtæppet, som den ikke burde få fat i. Måske har man tabt en lillebitte ørering, og den kan støvsugeren ikke sortere fra.

Og hvad gør man så? Det forslugne bæst kan jo ikke se forskel på noget som helst. Og at den suger godt – det er vi jo normalt ikke kede af.

En nylonstrømpe som “si”

Det kan endda være, at du gerne vil anvende støvsugeren til at finde et eller andet, der har gemt sig i tæppet – en ørering for eksempel. Eller nogle af de bittesmå legetøjsting, som børn ofte har? De færreste har lyst til at sprætte støvsugerposen op og gennemgå indholdet. Jeg har prøvet det og kan godt afsløre, at det eren noget blandet fornøjelse!

Det behøver du heller ikke gøre – der er heldigvis (hus)råd for det. Tag støvsugerrøret og træk en nylonstrømpe ned over mundingen. Husk at fæstne eller binde den, så den ikke også bliver suget ind. Nu fungerer strømpen som et slags filter, der vil indfange genstande, der ikke på sluges…

Og således kan man faktisk støvsuge forsigtigt. Metoden er også ganske effektiv til et støvet computertastatur. Heller ikke her kan man bare suge løs for at få støv og krummer op af tastaturet. For så er der en stor risiko for, at der ryger nogle af tasterne med. Ligger de i nylonstrømpen, kan man trods alt sætte dem på igen. Her skal man dog huske at nedsætte sugestyrken!

Støvsuger
Undgå at støvsugeren sluger ALT! Billede af Michal Jarmoluk fra Pixabay

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.