Undgå hvepse i saftevand

Hader du også hvepse, der ivrigt sværmer rundt om alt, der kunne lugte bare det mindste af frugt eller sukker – for eksempel saftevand eller sodavand. Sommer er en dejlig tid. Ikke kun for mennesker, men også for insekter. Og det er ikke det, vi er mest begejstrede for når vi er ude i sommervejret. En del af dem er dog harmløse – så de er måske nok et irritationsmoment, men så heller ikke mere. Og så er der dem, der rent faktisk kan gøre skade – hvepse, bier osv.

Bliver man stukket af dem, er skaden begrænset – forudsat, at man ikke er allergiker, naturligvis. Men der, hvor det faktisk kan blive farligt med de stikkende insekter, er hvis man sluger dem. Og den eneste grund til, at det ville kunne ske, er hvis de er i saftevandet. Og saftevand og andre søde drikke virker som en magnet på hvepse og bier.

cupcake-fluerDer findes glas, der er lavet med låg, som skulle kunne afhjælpe dette. Men det er ikke nødvendigt, faktisk. Jeg fandt nemlig et lille tip på Pinterest, der handler om dette. Prøv at se på billedet nederst i indlægget her. Der er brugt en af de papirforme, som vi bruger til muffins – eller cupcakes, som de vistnok hedder nu. Sæt sugerøret ned igennem papirformen og sæt derefter sugerøret ned i glasset. Og så er der lukket af. Man kan måske ikke sige, at det er en 100% sikker løsning, men  vi er et godt stykke af vejen. Man skal dog stadig holde øje, men det skan man vel uanset? De små bæster skal i hvert fald kæmpe for sagen, hvis de vil ned til saftevandet.

Hvis du også gerne vil reducere antallet af hvepse og bier, der sværmer omkring, kan du lave en hvepsefælde

Astrid

One Comment

  1. God idé med låget til glassene. Jeg var dog så generet af hvepsene, at jeg fik dem udryddet af http://www.hvepsebo-fjernelse.dk
    – Tænk en gang at hvepseboet befandt sig i jorden. Jeg troede, at hvepse kun byggede deres hvepseboer på lofter og lignende (dvs. over jorden).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.