Undgå lagen-roderiet!

De er svære at få til at ligge ordentligt, lagnerne. Ja, det er selvfølgelig let nok at lægge dem på, men at få dem til at blive liggende bare nogenlunde glat – det er lidt af en kunst. Stræklagner med elastikkanter er en mulighed, men de er ikke ideelle. Jer er i hvert fald i stand til at få dem til at ende i et stort rod også – og jeg tror ikke, at jeg er den eneste. Lagner vil bare rode, åbenbart. Eller også er det mig, der skal lære at ligge stille?

Lagner kan tæmmes!

Ja, jeg er lige blevet introduceret for en helt ny mulighed. En mulighed for at få lagnet til at lægge glat, hvis man for eksempel bruger boxmadrasser med tilhørende topmadras. Man kan ikke sætte lagnet i klemme under topmadrassen – det er derfor at det  rutscher rundt om natten. Her skal du ikke bruge faconsyede stræklagner, men derimod de almindelige. De skal bare styres lidt for at opføre sig, som vi vil have det.

Du folder lagnet rundt om topmadrassen, men det er ikke nok, det skal fæstnes for at blive på plads. Det kan man gøre på en meget enkel måde – nemlig med sikkerhedsnåle. Brug en i hver hjørne – og også gerne en midt på hver af langsiderne.

Så bliver lagnet, hvor det skal. Det er desuden let at sætte op – og let at fjerne igen, når du skal vaske sengetøj! En anden mulighed er at købe et lagen, der er formsyet, men ikke af  strækstof. De bliver oftest, hvor de de skal. De er dog ikke så almindelige – de fleste butikker holder sig til stræk. Jeg har et par stykker, der er købt i IKEA. Hvis du vælger den løsning, skal du sørge for at det er helt samme mål som din madras, du køber!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.