Undgå pasta og ris, der klistrer

Ris og pasta bruger mange af os til “nem mad”. Det er også forholdsvis nemt at have med at gøre. Det skal vel bare smides i gryden med vand og så koge et bestemt antal minutter. Nej, stop lige lidt – i hvert fald, hvis du ikke bryder dig om, at din pasta/ris klistrer.

Og det klistrer alt for ofte. Nogle siger, det er kvaliteten, der gør forskellen. Men det er i hvert fald ikke hele sandheden. Ris og pasta indeholder nemlig noget, der er med til at få det til at klistre!

Pasta og ris – uden klister

Pasta og ris klæber sammen hvis du ikke skyller det først

Undgå at pasta og ris klæber - skyl det først

Det er ikke så enkelt. Jeg undrede mig i lang tid over mennesker, der tilsyneladende havde den evne, at de kunne koge ris og pasta uden at det klæbede sammen til en stor klump (som det ville, hvis det var mig). Hemmeligheden lå ikke i kogningen, som man skulle tro – den lå før!

Vil du gerne undgå det, skal du sørge for, at pastaen eller risene bliver skyllet godt igennem med koldt vand.

Pasta og ris indeholder nemlig stivelse, og det er stivelsen, der får dem til at klistre – ganske simpelt. Skyller du dem skyller du en stor del af stivelsen væk – og din pasta vil blive meget nemmere at have med at gøre. Og dine “løse ris” vil rent faktisk leve op til deres navn! Mine var ofte ikke særlig løse – og var det rigtig galt, kunne det nærmest minde om risengrød. Og det var jo ikke meningen!

Og har du stadig problemer med risene, kan det være en god ide at bruge en riskoger til at koge dine ris i – det giver som regel et meget bedre resultat.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.