Undgå unødig slitage på tøjet

Maskinvask er ofte næsten hårdere ved tøjet end den daglige brug. Hvis man ellers undtager cowboybukserne, hvor slitage er en del af look’et er dette noget vi gerne vil undgå. Derfor skal man være opmærksom, hvordan vi vasker. Særligt sarte tekstiler kan puttes i vaskeposer.og det hjælper naturligvis. Men det er jo ikke alt, vi kan putte i vaskeposer. Så vil tøjvask ende som en maratonforestilling.

Undgå slitage på tøjet – et par tip!

Hvis du lige står og mangler en vaskepose, kan du tage det sarte tøj og putte det ind i et pudebetræk, som du knapper til bagefter. Dette er også anvendeligt til lidt større ting – de vaskeposer, der er i handelen. Dette kan bruges til at beskytte større beklædningsdele mod unødig slitage.

Vend vrangen ud på tøjet. Et tip du kan bruge uden at skulle have remedier af nogen art, er at vende vrangen ud på tøjet, før du putter det i vaskemaskinen. Ganske vist udsættes det for slitage – men på bagsiden, hvor ingen kan se det. Og det generer ikke nogen.

Drop tørretumbleren. Tørretumbler slider også unødigt på dit tøj. Så måske var det  en overvejelse værd, at undlade at bruge tørretumbler. Eller man kan være lidt mere selektiv med, hvilket tøj, der får lov at komme i tørretumbleren.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.