Undgå propper i ørene på flyveturen

Får du propper i ørerne på flyveturen? Har du problem med ondt i ørene eller propper i ørene når du er ude at flyve? Vi kender det nok alle sammen, det er dog forskelligt, hvor meget, vi er genereret af det. På nogle gør det direkte ondt, andre får bare propper i ørene og kan ikke rigtigt høre noget. Ved nogle forsvinder det hurtigt, andre er lidt længere om at komme tilbage på normal. Jeg hører til de sidste og er da noget træt af at stå i en fremmed lufthavn og ikke kunne høre noget den første halve time.

Slip for propper i ørene

Har du problemer med propper i ørene når du flyver? Billede fra https://pixabay.com

Der er heldigvis en del ting, man kan gøre for ikke at få propper i ørerne på flyveturen, eller i hvert fald mindske generne ganske betragteligt.

  • Der findes specielle ørepropper til fly, der er designet til netop at udligne trykket i ørene. Det er ikke de almindelige ørepropper, som fås alle vegne. Det er noget, man kan overveje hvis man er hårdt ramt. De kan købes i Matas, apoteket og på nettet. Det er ikke noget, jeg har afprøvet.
  • Tyggegummi. Klassikeren over dem alle, men ikke mindre effektiv af den grund. At tygge hjælper dig med at udligne trykket. Det kunne også være bolcher, karameller eller noget andet. Så længe, du tygger på det. Og slet ikke nogen dum ide til børn, den ide er meget nem at sælge dem.
  • Gab gentagende gange når problemet opstår. Gab højt, uanset om du skal gabe eller ej. Det hjælper rigtigt meget til at udligne trykket i ørerne. Gør det også selvom du synes, det ser lidt fjollet ud. De med passagerer, der undrer sig, ved bare ikke bedre.
  • Snyd næse. Lidt på sammen måde som med at gabe: du snyder næse selvom du ikke har brug for at snyde næse.
  • Brug næsespray hvis du er forkølet eller ramt af allergi
  • Prøv at trække vejret ind, og puste det roligt ud med munden lukket. Hold dig for næsen imens.
  • Børn der ammes, er det en god ide at amme under opstigning/indflyvning, da det at sutte hele tiden, har samme virkning – at trykket udlignes i øret. En anden ide kunne være en sut.

Der er heldigvis en masse ting, vi selv kan gøre for at undgå dette – som jeg selv synes er noget af det værste ved at flyve. Det er derfor en god ide, ikke at sove under opstigning/indflyvning, som man måske ellers kunne være fristet til. Det gør nemlig ikke, at man slipper for problemerne.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.