Vedligehold dit vaskeskind

Et vaskeskind kan bruges til mange ting i en husholdning. Men et ægte vaskeskind er ikke helt billigt. Og vaskeskindet kræver nogen vedligeholdelse – til gengæld kan det holde i masser af år. Der er masser af syntetiske varianter på markedet, som du kan vaske i vaskemaskine, men det er ikke helt det samme. Vaskeskindet er mere langtidsholdbart – men det kræver lidt mere af dig.

Et vaskeskind er jo ikke noget, du bare smider i vaskemaskinen. Er det det, man vil, er der al mulig grund til at holde sig til de syntetiske!

Vaskeskind skal vedligeholdes

Og deres holdbarhed er noget begrænset. Har du investeret i et rigtigt vaskeskind, skal du være opmærksom på følgende:

Du må ikke vride vaskeskindet som du gør med karklude o. l

Hæng altid vaskeskindet til tørre efter endt brug

Vaskeskind - sådan vedligeholder du vaskeskindet

Når vaskeskindet skal rengøres, skal du skylle det op i vand med en smule sæbespåner i. Herefter skylles det rent i kold vand + hænges til tørre.

Er skindet blevet stift – og det sker engang imellem –  kan du “nulre” det igennem. Så bliver det dejligt blødt igen.

Et vaskeskind er ikke helt billigt i forhold til så mange andre “klude”, du kan købe. Men behandler du det efter forskrifterne, an det holde i mange, mange år. Et vaskeskind er jo et “rigtigt stykke skind”. Så vær altid opmærksom på disse grundregler. Når man en gang kender dem, er det faktisk slet ikke så svært at holde vaskeskindet “i god form”.

Astrid

2 Comments

  1. Tak for råd – egentlig vidste jeg godt det hele; ville bare have bekræftet det med sæbespåner. Men tak for du gad uploade det…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.