Velcro tips – når velcrobåndet ikke virker mere

Velcrobånd er en genial opfindelse. De løser en masse lukningsproblemer og alle kan finde ud af at betjene det. For eksempel er det meget brugt til sko til børn, som endnu ikke har styr på at snøre skoene. Det holder rygpuder til sofaen på plads, ledninger samlet og jeg har endda engang brugt det til at sætte et mørklægningsgardin op, hvor opsætning ellers var umuligt. Og til lukning af tøj, ej at forglemme. 

Sløv velcro kan reddes

Men velcro bliver med tiden lidt mere sløvt. Det hænger måske ikke så godt fast som det gjorde engang. Men det betyder ikke, at du skal smide tingen eller tøjet ud. Måske behøver du ikke engang skifte velcro? Ofte sidder der bare hår og fnuller og alt muligt i velcrobåndet. Det er ikke så svært at forestille sig, hvad velcrobånd kan tiltrække. Prøv allerførst om ikke det kan genoplives. Der er flere måder, at gøre det på. Prøv dig frem. 

Velcrobåndet kan renses
Der er ingen grund til at kassere skoene fordi velcrobåndet ikke virker. Billede: FotoRieth on Pixabay

Velcrobåndet er som regel ikke slidt op. I mange tilfælde kan det vaskes og/eller børstes til live igen. Velcrobåndet består af 2 dele, en blød og  hård, den består nærmest af kroge. Den hårde side er altid problemet. Ofte kan man se det, hvis man kigger godt efter. Der kan sidde alt muligt – og umuligt – i det. Det er det, vi skal have fjernet. 

Sådan fikser du velcrobåndet.

Der er flere “redskaber”, man kan bruge:

  • Brug en stump velcro – den hårde side, den med krogene – til at frisere hår, fnuller og lignende væk. Gnider man de 2 stykker mod hinanden, fjernes det, der sløver velcroen ofte. 
  • Friser velcrobåndet med en fin kam.
  • Hvis den bløde side virker lidt for flad, så friser også den, dog lidt mere forsigtigt. 
  • Prøv at børste det med en gammel tandbørste.
  • Hvis disse redskaber ikke kan få det hele med, så fjern det sidste med en pincet.
  • Sidder der skidt i velcro en, skal den naturligvis vaskes. 

Der er altså ingen grund til at smide tøj, sko eller andet ud, blot fordi Velcrobåndet er blevet lidt dvask. Prøv i stedet dette, det tager ikke lang tid at få velcroen til at fungere igen. 

Hvis du vil undgå eller mindske problemer med veldcrobånd, så sørg for at lukke dem, også når tingen ikke er i brug. De er nemlig en magnet, der tiltrækker alt muligt. Ikke mindst skal man være opmærksom på at lukke Velcrobånd på tøj, der skal vaskes i maskine. 

 

Astrid