Ja, hvorfor ikke? Selvom det måske ikke ændrer smagen på drikkevarerne – om de så måtte vær med eller uden alkohol – skal man aldrig underkende værdien af det visuelle indtryk. Med de rette virkemidler kan man lave flotte drinks og cocktails. Og et af de gode – og iøvrigt billige – tricks, er at lave farvede isterninger. Der er flere forskellige sværhedsgrader:
Lav isterninger af saftevand – det skal være forholdsvis koncentreret Forskelligt saftevand giver forskellige smagsvarianter – og forskellige farver. Hæld saftevands-isterningerne i isterningsbakker eller isterningsposer.
Kraftigt farvede isterninger fås vha. for eksempel frugtfarve, blå curaçao, grenadine eller lignende. Her har du – i modsætning til de første mulighed for at få grønne og blå farver i dine isterninger Disse har en god effekt, da den kraftige farve langsomt frigives og blander sig med drinken i den takt, som isterningen smelter. Til dette kan ligeledes bruges både isterningsbakker eller isterningsposer.
De tålmodige kan gå igang med at lave flerfarvede – eller i hvert fald ikke ensfarvede – isterninger. Dette fungerer kun med isterningsbakker. Start med lidt væske i isterningbakken, lad det fryse helt. Hæld derefter mere på og frys igen.
Den endnu mere tålmodige kan gå igang med at lave en isterning med en farvet kerne – herved afgives farven ikke med at samme. Også dette fungerer kun med isterningsbakker. Lave en lille isterning med en stærk farve. Læg den i en isterningsbakke med noget større rum, hæld vand på – og frys igen. Vandet skal sandsynligvis tilsættes af flere gange for at få det til at virke.
Og så lige en lille nem en – men et god virkning. Lav isterninger i en isterningsbakke – og læg bær, vingummi eller lignende velsmagende/dekorativt i rummene sammen med vandet.