Hjemmebagt brød og hjemmebagte boller – MUMS, siger jeg bare. Dej derimod – det er noget griseri. Jeg er en klovn til at få det af hænderne bagefter. Man vasker og vasker, men det går ligesom ikke helt af. Hvorefter det fordeler sig forskellige steder i køkkenet, hvor man mindst af alt ønsker bolledej. Griseri, klisterstads.
Enkel og billig løsning – for kaffedrikkere
Nu kunne man jo tro, at man skal have det tunge skyts – for eksempel håndrens – frem for at komme fænomenet til livs. Men nej, jeg har opdaget, at klisterstadset kan fjernes med simple midler. Gratis midler, faktisk. I hvert fald hvis man er kaffedrikker.
Så gem kaffegrumset – her kommer nemlig noget, du kan bruge det til. Har du æltet dej, og fingrene er fulde af dej, så rengøres de nemt ved hjælp af kaffegrums.
Gnid hænderne med kaffegrums + sæbe – og dejen er meget hurtigt forsvundet. Kaffegrums virker en smule slibende – og er derfor perfekt til at få bugt med slimede, klistrede substanser, der kan sætte sig på fingrene – ikke kun dej.
Og hænderne bagefter dufter diskret at kaffe – det er vel heller ikke det værste, der kan ske?
man kan også bare vaske med kold vand det få også dejen af lætter end med varmt vand 🙂
Lidt olie på hænderne inden æltning minimere også dej på fingerene
Hvorfor ikke bare bruge frk Jensens metode: gnid hænderne med mel – det nulrer dejen af.