Marengs for lakridselskere

Her kommer det, enhver lakridselsker drømmer om. Man kan finde alt muligt med lakrids i – men hvorfor egentlig ikke lakridsmarengs? Ja, jeg spørger bare? Nej, jeg har (endnu) ikke set dem nogen steder, men så meget desto mere er der jo grund til selv at lave dem. Forestil jer blot marengs med den fantastiske smag af salmiak-lakrids!

Når man skal have netop salmiaklakrids-smagen frem, er der en vigtig ingrediens – tyrkisk peber. Men pas på – disse marengs er stærkt vanedannende! Når først man er kommet igang kan det være svært at stoppe. Tør du?

Lakridsmarengs!

Har du bestemt dig for at prøve – er der ingen vej tilbage. Sådan laver du lakridsmarengs:

Ingredienser til Lakridsmarengs

  • 5 æggehvider
  • 7 dl flormelis. Læs her, hvordan du laver din egen flormelis.
  • 2oo-250 gram tyrkisk peber (som sagtens kan være de billige bolcher fra Fakta eller Aldi). Bolcherne skal have en tur i en kraftig blender – eller køkkenmaskine.

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggehviderne helt stive
  • Tilsæt flormelis – og pisk dem godt igennem igen – gerne 10 minutter.
  • Tag dit tyrkisk-peber-pulver og vend det forsigtigt i marengsmassen.
Lav marengs med lakridssmag

Marengs – nu også med lakrids

Når du skal bage dine lakrids-marengs, skal du bruge en ske til at sætte dem på bagepladen. Fordel dem ud til for eksempel 20 marengs. Det kan være mere eller mindre alt efter hvor store du ønsker den.

Bagetiden er mellem 2 0g 3 timer – alt efter størrelse. Regn med at ovntemperaturen skal være lige omkring 100 grader – lidt mere hvis du ikke har varmluftsovn. Det lyder som en temperatur, der ikke kan bage noget som helst. Men det er også mere en langsom udtørring, man laver, når man bager marengs.

Opbevaring af marengs skal helst være i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde. Men mon ikke de bliver spist før det bliver aktuelt?

Herefter skal de køle af – og så er de klare til at blive spist. Velbekomme!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.