Var den rødvin, du havde købt til dine gæster ikke lige det, du havde regnet med. Eller blev du for sent klar over at du havde valgt lidt for billigt? Eller måske har du bare brug for et sparetip til at få den billige rødvin til at smage dyr. Eller har du en rødvin stående, der måske har stået lidt for længe – og derfor ikke er særlig spændende mere. Den er måske bare en smule kedelig – men på ingen måde sundhedsskadelig!
Genopliv rødvinen
Så skal du simpelthen hælde 1/10 portvin i vinen. Dette giver rødvinen både mere fylde og sødme – de fleste vil opfattet det som en meget bedre vin.
Hvad angår den kedelige vin, der har stået lidt længe, vinder den fordums styrke tilbage! Det bliver ikke den samme rødvin, som du købte – men en helt ny variant! Men det er der så ikke andre end dig, der ved!
Bare vinen smager godt så…
Vin-psykologi: Det visuelle indtryk
Taler vi om en papvin – eller en “afslørende” – læs: billigt udseende – flaske? Så fortvivl ikke. Også det er der råd for. Til servering skal du naturligvis bare bruge en karaffel. Det får vinen til at se dyrere (hvilket i manges øjne betyder bedre) ud. Undervurder aldrig den visuelle side af sagen. Synsindtrykket bidrager mere til smagsoplevelsen end vi tror.
Og hvis den ikke er sød nok, kan du bare hælde ribena i!
God ide – det vil jeg prøve næste gang jeg står med en lidt for sur rødvin..