Er sukkeret blevet hårdt?

Skulle det være helt rigtigt, skulle jeg opbevare sukkeret i en lufttæt beholder. Men det gør jeg ikke altid, så somme tider ender det med at sukkeret bliver hårdt. Så skulle man tro, at det var lige til at smide ud – og det har jeg også gjort et par mange.

Red dit sukker

Er sukkeret blevet hårdt?

Sukker, der er blevet hårdt kan reddes

Men der findes faktisk et tip, der kan bruges til at genoplive sukkeret, så det bliver brugbart igen. Udover at huske det med den lufttætte beholder, naturligvis. Det er selvfølgelig altid det bedste at undgå disse problemer. Men sådan går det bare ikke altid.

Prøv at lægge sukkeret i en skål. Læg et fugtigt klæde over. Klædet skal ikke være vådt – kun fugtigt! Lad det helst stå en nat over – så er der en chance for, at sukkeret kan anvendes igen. Du skal dog regne med, at sukker, der har fået denne behandling, skal bruges snart.

Så næste punkt på dagsordenen må være at finde noget, du kan bruge sukkeret til. En god undskyldning for at bage en kage – eller måske lave dessert?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.