Indpakning er ikke bare sådan noget med at gå ud og købe papir og bånd – og så færdig. Der er masser af alternative indpakningsmåder – og mange af dem indebærer brugen af ting, der måske ellers ikke kunne være brugt til noget. Det kunne – som i eksemplet her – være stofrester.
Fraklip, fejlkøb – og gamle gardiner?
Bare et par eksempler på, hvor stoffet til indpakningen kunne stamme fra. Jeg har tidligere brugt stof til at lave gaveindpakninger. Her var der dog tale om, at jeg syede små (og store) indpakningsposer. Hvilket jo også er en mulighed, men nok en lidt mere tidskrævende. Medmindre man var forudseende og lavede et lille lager af poser?
Hver gang skulle man have symaskinen frem, så det er måske ikke det, der opfordrer mest til spontan indpakning? For engang imellem vil man jo gerne kunne pakke ind rimeligt hurtigt. Men kig så engang på billedet her ved siden af – kan det næsten gøres mere enkelt? Sjove små pakker – pakket ind i en fart. Altså når man lige får taget på det.
For enkelhed og hurtighed tilgodeser til gengæld den metode, man ser på billedet. Det er blot et stykke stof i passende størrelse, der er lagt omkring pakken – og “sløjfen” er blot en knude. Men en meget dekorativ knude! Og man behøver ikke engang have bånd i passende farve – det hele er klaret i et hug. Det kan ikke være nemmere – og næppe heller meget billigere?
Fri fantasi
Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Så gem dine rester hvis de på nogen måde kan bruges til at pakke ind i. Måske endda gammelt sengetøj, der har den rigtige, forvaskede “patina”? Eller til julegaverne: Den aflagte juledug?
Hører man til dem, der selv syr tøj, er der endnu en god grund til at gemme alt dit fraklip. Eller måske kender du nogen der syr – og gerne vil donere det stof, de klipper fra?
Fik jeg sagt, at kun fantasien sætter grænser?