Majskolber er lækre! Men der er lige den med kogetiden. Jeg synes, jeg koger dem længe, men de er stadig ikke så møre, som jeg gerne vil have dem! Sommetider har man tålmodigheden – sommetider ikke. Men hvis man har en mikrobølgeovn, kan man skyde genvej – og få sine majskolber i en pokkers fart!
Majskolber i mikro-ovn
Genvejen til de hurtige majskolber er at bruge en mikroovn – og en stegepose. Du koger majskolberne i ovnen. Til en portion på 2 majskolber, skal du bruge
4-5 spsk. vand. Du skal først fjerne bladene rundt om kolben. Derefter putter du majskolber, vand og en smule salt i stegeposen.
Pas på ikke at putte for meget salt i. Dels fordi det er forskelligt, hvor meget salt den enkelt fortrækker – dels fordi du altid kan tilsætte mere salt. At fjerne overskydende salt er derimod svært.
Luk stegeposen og giv den en tur i mikroovnen i omkring 10 minutter. Det skal være på de 750-800 watt, som er fuld effekt på de fleste mikroovne. Prøv dig lidt frem med tilberedningstiden. Ikke alle majskolber er lige store. Og en mikroovn er sådan indrettet at tilberedningstiden afhænger af, hvor meget mad man putter i den.
Pas godt på når du tager majskolberne ud – de er brandvarme! Server dem med smør og salt! Uhm!
Klipper du posen op eller??