At skrive om påskeæg er måske lidt sent i år. Men jeg fandt lige en lille video om, hvordan man på en smart måde for marmorerede påskeæg. Men, der kommer jo også flere påsker efter denne – og til den tid, har jeg givetvis glemt alt om dette.
Her er det faktisk ikke skallen på ægget, der bliver farvet – i modsætning til, hvad man ellers ser. Det er selve ægget – altså det, man spiser – der bliver marmoreret. Derfor er det meget vigtigt at understrege, at vil man lave disse æg derhjemme, skal det naturligvis være farve, der er spiseligt, man bruger – og ikke alt muligt andet! Det vil typisk være det, vi kender som “frugtfarve” – og som man kan købe i ethvert supermarked. De farvetabletter, som bruges i videoen, er ikke noget, jeg har set i Danmark!
Så vil der ikke være noget til hinder for at spise dem som alle andre æg. Ikke fordi frugtfarve – eller farvestoffer som sådan – er det bedste at indtage. Men påskeæg spises – i modsætning til så meget andet, der indeholder farvestoffer – kun til påskeæg. Men jeg må da indrømme, at fik man serveret et sådant æg, ville man måske nok spørge, hvordan det mon havde fået den farve?
Det kræver ikke så megen teknik at lave de marmorerede påskeæg, men måske nok en smule tålmodighed, da de skal trække et par timer for at få en flot marmorering. Se på videoen, hvordan du farver påskeæggene!