Spejlæg med bacon – lavet i vaffeljern

Kunne du tænke dig at lave spejlæg med bacon – med yderst begrænset griseri? Det er der sikkert mange, der har tænkt på, hvordan man gør? Man kan lave bacon i ovn, naturligvis. Ingen dum ide – dog for tidskrævende for nogen.

Denne metode er hurtigere og mere griserifri (det ord findes muligvis slet ikke, men mon ikke alle ved, hvad jeg mener).

Æg og bacon kan laves i vaffeljern

Vaffeljernet kan bruges til mangt og meget – blandt andet øg og bacon. Billede: maitemara / Pixabay

Æg og bacon i vaffeljern – sådan:

Ingredienserne er:

  • 4-5 skiver bacon
  • 1 stort æg – evt. 2 små
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Opvarm vaffeljernet
  • Læg baconstrimler i – sørg for, at de ikke stikker ud af vaffeljernet
  • Tjek igen 3-4 minutter senere. Er dine baconstrimler tynde, skulle de være klar, er de tykke, skal de nok have et par minutter mere.
  • Læg dem til side og lav dit spejlæg i vaffeljernet – steges i baconfedtet!
  • Tag spejlægget ud når du synes, det er passende stegt – den slags er meget en “smag og behag” ting,
  • Breakfast is ready

Ja, det går hurtigt og griseriet er minimalt – taget i betragtning at vi lige har lavet æg og bacon! Her kombinerer man nemlig ovnens griserifri (der kom den igen) metode med stegepandens hurtighed!!

Opskriften her er frit efter e-bogen “Will it Waffle”. Faktisk kan et vaffeljern bruges til mangt og meget – læs mere om alternativ anvendelse af vaffeljernet og bogen “Will it Waffle”, der giver dig en stribe opskrifter, som kan laves i et vaffeljern. Denne opskrift på spejlæg og bacon er en blandt mange!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.