Dette tip er en videreudvikling af noget, jeg lærte for mange år siden på skrædderskolen. Der syede vi nemlig ofte selskabstøj, som var lavet på en måde, så det ikke var så nemt at vaske. Enten egnede stoffet sig ikke – eller foret. Eller det var pyntet med noget, der umuliggjorde almindelig vask. Altså kunne de kun renses.
Nu er der det problem, at man jo også sveder under armene når man har selskabskjoler på. Mange gange sidder de endda ganske tæt og hvis man er til fest og danser, er det ganske sikkert, at man sveder som en gris. Og det er ikke så svært at forestille sig, hvordan kjolen ville se ud (og lugter) ved armhulerne. Samt at de fleste næppe ville tage den på igen uden at den skulle vaskes inden. Eller rettere: renses – hvilket både er dyrt og besværligt.
Lav et svedindlæg…
Men det skal der naturligvis bare en smule opfindsomhed til at klare. Eftersom det var armhulerne, der var problemet, blev der bare syet en lille pude af blødt bomuldsstof i flere lag. Den blev lagt ind i kjolen og syet fast i sømmen under armhulen (bare syet på i hånd, så den nemt kunne fjernes igen). Den kunne så tage imod al armsveden og derfor kom der ikke noget på kjolen. Og den lille pude kunne bare sprættes af igen og vaskes. Og så behøvede man hverken vaske eller rense kjolen.
Og det er sådan set heller ikke en dårlig ide den dag idag. Man kan stadig gøre og det vil stadig have samme virkning. Det nye er, at man kan bruge noget engangs i stedet – som det måske passer sig bedre i 2012? Det er noget så simpelt som et trusseindlæg og man kan bruge det på selvsamme måde.
Mange trusseindlæg er endda vævet sådan, at man kan klippe dem til så de passer. Er det noget, man skal gå med hele aftenen, skal det ikke føles ubehageligt eller i vejen. Trusseindlæg har lidt de samme egenskaber. De skal være bløde og ikke fylde for meget. Og de skal kunne tage imod fugt uden at virke fugtige. Fordelen ved denne videreudvikling af ideen er, at det er noget, man kan ordne i en fart – det kan man ikke rigtigt sige om den model, hvor man skulle sy en lille pude. Og skulle man have brug for at skifte indlægget ud under festen, vil det jo også være muligt. Og trusseindlæggene er jo lavet sådan, at de klæber på bagsiden – så heller intet syarbejde her. Men det er vigtigt at man finder et, som ikke generer en – så prøv dig frem.