Jo, det er ganske vist. Jeg har set folk, der prøver at skrælle rødbederne. Endda før de koges. Det er noget værre bøvl – og griseri – rødbedesaft er særdeles farveægte. Og dertil ganske unødvendigt. Medmindre man har planer om at bruge rødbederne rå, naturligvis.
Men selv da er det som regel nok at skrubbe dem. Og skal de koges, bliver det nemmere endnu. Man smutter dem bare. Ja, næsten ligesom mandler. Hvorfor gøre tingene sværere? Så skal man koge rødbederne, er der kun en farbar vej:
- Vask først rødbederne grundigt
- Kog rødbederne i 40-45 minutter med en smule salt i vandet. Er du i tvivl om, hvorvidt de er færdige, så stik i dem med en kniv.
- Smut rødbederne – så er du af med skrællen. Og det er lige så let som at smutte mandler. Nej, det er faktisk lettere at smutte rødbeder!
- Nu kan du skære rødbederne ud i skiver – udlad dog endestykkerne. Put dem på glas og hæld lage over – eller hvad du nu havde tænkt dig.
Rødbede-smutte-video
Underlig overskrift, der blot lige skal introducere denne lille video om, hvordan man behandler rødbeder.