En smartphone holder ikke strøm nær så længe som de gamle telefoner, vi havde før. Det er der sikkert mange, der har måttet sande. Det er sikkert ikke telefonen som sådan, der har problemer med batteritid. Det er mere låsen, vi bruger telefonen på. Hvis vi nu bare nøjedes med at ringe og sms’e og så bare lige tjekke noget på Internet når det er bydende nødvendigt – så var der sikkert masser af batteritid. Men det gør vi ikke for smartphonen har lært os at være på hele tiden, alle vegne! Jeg må selv tilstå, at min telefon nogle gange ikke holder strøm dagen ud! Det er lidt underligt at tænke på, at jeg har haft telefoner, der kunne holde strøm i en uge!
Der er ikke strøm overalt
Og så et det ikke altid, man lige befinder sig i nærheden af et strømstik. Eller medbringer en lader, for den sags skyld. Og har man engang vænnet sig til at have en telefon med overalt, føler man sig nærmest amputeret hvis man skal undvære den ret længe.
Så længe jeg er herhjemme, overlever jeg ganske sikkert. Problemet kommer hvis man for eksempel skal ud at rejse. Så er det ikke sikkert, adgangen til strøm er der når man har brug for det. Længere ophold i lufthavne med wifi, kunne sagtens tænke sig at tære på telefonens strøm.
Nødoplader, der kan bruges (næsten) overalt
Men der er en ganske simpel løsning på problemet – nemlig en nødoplader, der kan oplade både smartphones og tablets. En nemt lille ting, man bare kan have med i tasken. Og i modsætning til de almindelige opladere, kræver denne slet ikke nogen stikkontakt. Den kører på noget så simpelt som AA-batterier. Og der er ikke mange steder i verden, hvor man ikke kan få fat på den slags! Jeg indrømmer, at det er en ganske dyr måde at oplade en smartphone med AA-batterier. Men det er også ment som en absolut nødløsning. Men det er rart at vide, at kan man ikke komme i nærheden af strøm, er et par AA-batterier nok til igen at kunne komme i kontakt med omverdenen.
Og så kan man jo til allersidst fundere lidt over, hvor afhængige, vi er blevet af vores mobiltelefoner? Mange kender sikkert den begyndende panik når man opdager, at det er slut med strømmen? Eller værre endnu, når man befinder sig et af de efterhånden ganske få steder i landet, hvor der ikke er kontakt til en sendemast? Det har faktisk fået et navn – nomifobi. Nomo skal forstås som en forkortelse af “no mobile”….