Modning af grønne bananer

Nogle kommer hjem med grønne bananer, som de gerne vil have til at modne hurtigere – her kan du læse om, hvordan man får bananer til at modne hurtigt (følg linket). Det er faktisk ikke helt ligegyldigt hvordan man opbevarer bananer. Knæ lad os nu i stedet antaget, at man vil have dem til at modne langsomt? Bananer bliver jo nemt overmodne – og derfra er der ikke langt til de begynder at rådne!

Nogle påstår faktisk, at man kan få bananer til at modne langsommere – og dermed holde længere, hvis bare man pakker dem ind hver for sig. Ikke som de fleste af os gør: lader hele klasen med bananer være samlet.

Opbevaring af bananer – fup eller fakta?

Ja, det er faktisk rigtig. Bananerne påvirker faktisk hinanden til at modne hurtigere. Om det er godt eller skidt er jo afhængigt f, om man vil have processen til at gå hurtigere eller langsommere. Beviset kommer i videoen i bunden af indlægget, hvor man har filmet bananer over flere dage og kogt det hele ned til en ganske kort video, som dog taler sit tydelige sprog. Så vil man undgå for hurtig modning, er det en god ide at pakke hver enkelt banan for sig.

Iøvrigt er der mange der ligger bananerne i køleskabet i den tro at de holder sig bedst der – som det jo er tilfældet med så meget andet mad. Det er ikke ideelt, for den bedste temperatur for bananer er 12-14 grader. Man kan dog godt gøre det hvis bananerne skal spises inden for få dage. Lader man dem ligge i køleskabet for længe, bliver skrællen brun.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.