Vi har ikke alle tørretumblerne. De er iøvrigt også både dyre og stærkt miljøbelastende. Og lufttørring fungerer jo stadig som det hele tiden har fungeret. Har man tørrepladsen, skulle det ikke være et problem. Ellers, jo….
Man kan klare sig ganske udmærket uden…et langt stykke ad vejen. Og så sker det alligevel engang imellem, at man har brug for et stykke tøj i en fart – og ikke kan vente på, at det lufttørrer – endsige tørrer på radiatoren. Og hvad gør man så? Der er faktisk et par muligheder, der ikke inkluderer en tørretumbler:
Tøjtørring med hårtørrer
Nemt nok – det er i hvert fald ikke noget, man skal anskaffe en tørretumbler for. Har du en hårtørrer? Og et strygejern?
De fleste har en hårtørrer – så brug det i stedet! Hæng tøjet på en bøjle eller andet, der giver dig fri adgang til at tørre fra alle sider. Så kan du bruge din hårtørrer til nærmest at puste fugten ud af tøjet. man skal naturligvis arbejde sig rundt i alle hjørner. Og det, der kræver mest, er naturligvis de tykkere områder – for eksempel sømme – der nok skal have en ekstra omgang.
Selv er jeg den lykkelige ejer af en ældgammel hårtørrer. Jeg bruger den ikke til at tørre hår – den slags lader jeg lufttørre. Men den kan bruges til alt muligt andet. Ikke kun til tøjtørring! Der er faktisk masser af ting, man kan bruge en gammel hårtørrer til (følg linket).
Tøjtørring med strygejern
Strygning er heller ikke den værste metode til at få tøj tørt hurtigt. Hvis du stryger vådt tøj, vil du opdage, at det lige så langsomt tørrer op. Sørg dog for en god centrifugering, så er der mindre arbejde til strygejernet.
Du skal sikkert flere gange hen over det hele. Tøjet vil givetvis dampe en del, så det kan være en ide at lufte/ryste det engang imellem for at få fugten effektivt væk. Hæng det efterfølgende på en bøjle, så det kan tørre færdigt.
En lille advarsel
Jeg ved godt det kan være fristende at speede processen lidt op ved hjælp af ekstra varme på strygejernet. Men husk at lægge mærke til, om den temperatur, du bruger på strygejernet, er en temperatur, som tøjet rent faktisk kan tåle? Mens tøjet er vådt, kan det ofte klare højere temperatur, men pludseligt er det jo tørt – eller næsten-tørt – tøj, du stryger. Og så kan du altså nemt komme til at ødelægge det med en for høj temperatur.