Hvis du syntes at din fryser har tilegnet sig en lugt af gammel mad af ubestemmelig herkomst? Og udretter en gang almindelig rengøring ikke det mirakel, du regnede med? Man kan skrubbe og skure – og lige lidt hjælper det! Så er det at man tror, at der skal en god gang kemi til for at afhjælpe problemet? Men det er måske slet ikke nødvendigt? Heldigvis ikke.
Der er al mulig grund til at prøve et langt mildere middel først – fryseren er jo trods alt et sted, hvor man opbevarer madvarer! Og det er heller ikke den rareste tanke at bruge kemiske midler i en fryser, som man jo trods alt bruger til madvarer! Du kan som oftest afhjælpe problemet vha. yoghurt (eller ymer – det er lige så godt som at bruge yoghurt ). I mange tilfælde kan den lugt, som man ellers aldrig troede, man skulle slippe af med, forsvinder i hast. Så prøv i stedet at give fryseren en “yoghurt-kur” – eller hvad man nu skal kalde det!
Lugtfri fryser med yoghurt
Sådan gør du:
- Sluk for fryseren og lad den få stuetemperatur- fjern eventuel is, og gør den ren som du plejer.
- Smør herefter den indvendige side ind i et tyndt lag ymer eller yoghurt.
- Når det er tørret ind, vasker du den med rent, lunkent vand.
Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op.